Csípős uborkasaláta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg uborka
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 kiskanál világos rizsecet
- 1 szárított chilipaprika
- 2 evőkanál olaj
- fél teáskanál szecsuáni bors
Elkészítés
A tűzhelyet bekapcsoljuk 2-es fokozatra, a gáztűzhelynél közepes lángon legyen. Felteszünk egy kisebb edényt, belerakjuk az olajat. Alaposan megmossuk az uborkát, törlőkendővel megtöröljük. Hosszában kettévágjuk, kikaparjuk belőle a magokat. Hosszú darabokra vágjuk (körülbelül 4 cm hosszú és fél cm vastag). Miután megmelegedett az olaj, megpirítjuk benne a chilit. Hozzáadjuk az uborkát és erős lángon puhára sütjük. Ez pár perc. Megsózzuk. Hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután az ecettel elkeverjük, szezámolajjal meglocsoljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.